Category: Hlavní jídla

0

Klasický guláš

Guláše uvaříme vždy více aby zbylo i na zítra k večeři Suroviny: cibule červená a zelená paprika česnek protlak sojové kostky vývar (mrkve, petržel,...

0

Guláš z hlívy ústřičné

500g hlívy ústřičné 120g pyré z rajčat5ks cibule 50g mleté sladké papriky červená/žlutá paprika zelenina drcený kmín Na drobno nakrájenou cibulku osmahneme na slunečnicovém...

0

Výpečky

Na hrubo nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek rozprostřema na dno pekáče, zakápneme olejem a posypeme kmínem. Robi maso nakrájíme na nudličky (nebo...

0

Tatarská omáčka

Tatarskou omáčku neboli lidově tatarku vytvoříme přidáním bylinek, zeleniny a koření do majonézy. Můžeme přidat nasekané nakládané okurky nebo papričky, cibuli nebo pokrájenou jarní...

0

Majonéza

Domácí majonézu vyrobíme vyšleháním rostlinného oleje a sojového mléka pomocí tyčového mixéru. Řepkový (případně slunečnicový) olej tvoří 7 dílů, sojové mléko 3 díly. Sojové...

čočka 0

Čočka na kyselo

Čočku namočíme alespoň na půl hodiny, ale klidně přes noc. Čočku uvaříme téměř doměkka s bobkovým listem a novým kořením, případně ještě s rozmarýnem....

Editor Picks